Historische archiefopslag volgens Archiefregeling

Archiveren, digitaliseren, inventariseren, bewerken

archiefbewaarplaats

De archiefbewaarplaats van VADA Archieven

Een archiefbewaarplaats is bestemd voor de opslag van archief dat blijvend bewaard moet blijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan historisch erfgoed, gemeentearchieven voor blijvende bewaring, notariƫle akten/protocollen, kranten-, foto-, boeken- en prentencollecties en bedrijfsarchieven met historische waarde

De archiefbewaarplaats van VADA Archieven: alles volgens de laatste eisen

Zoals u zult begrijpen moet een archiefplaats voldoen aan de hoogste wettelijke eisen. VADA Archieven neemt deze taak zeer serieus. In onze archiefbewaarplaats zijn uw documenten dan ook beschermd tegen alle invloeden van buitenaf. Onder meer de temperatuur en het vocht worden accuraat geregeld en de toetredende lucht wordt gezuiverd van temperatuur- en luchtvochtigheidverschillen.

De archiefbewaarplaats van VADA is voor, tijdens en na de bouw goedgekeurd door een onafhankelijke consultant, die meerdere archiefbewaarplaatsen voor overheidsinstellingen en gemeenten heeft ontwikkeld. Kortom: onze archiefbewaarplaats is tip top in orde bevonden en voldoet aan alle kwaliteitseisen, zoals een verzwaarde constructie die bestand is tegen een granaatinslag, een constante temperatuur en luchtvochtigheid, luchtzuivering middels koolstoffilters, brandbeveiliging, inbraakbeveiliging en toegangscontrole.

Uw archief in de VADA archiefbewaarplaats

Voordat wij uw archief in onze archiefbewaarplaats plaatsen, zullen wij alle nietjes, paperclips en andere metalen voorwerpen van en uit de documenten verwijderen. Dit kan de documenten immers aantasten, en dat is zeker niet de bedoeling. Ook zullen wij alle documenten stofvrij maken, waarna ze in speciale, zuurvrije archiefdozen worden opgeborgen. Wilt u deze handelingen liever zelf uitvoeren? Ook dan kan! Wij leveren u graag de daarvoor benodigde materialen, denk aan zuurvrije archiefdozen.

Wilt u uw archief aanmelden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op .

Onze service

Volgens Archiefregeling

Onze archiefbewaarplaatsen zijn geheel volgens de eisen en wetten uit de archiefregeling gebouwd. Maar natuurlijk blijven wij ook graag up-to-date en zorgen wij er continu voor dat onze archiefbewaarplaats blijft voldoen aan de regeling. Denk hierbij onder meer aan het monitoren van het klimaat, maar ook aan het onderhoud van bijvoorbeeld de deuren, beveiliging en brandblusapparatuur.

Service van A tot Z

VADA verhuist, bewaart en beheert uw archief zoals het hoort: met de hoogste kwaliteit en met veiligheid hoog in het vaandel. Daarnaast bieden wij u een koeriersdienst aan, zodat uw documenten wanneer dat nodig is veilig bij u aan de deur worden afgeleverd. 

Doordat wij u al onze diensten zelf - dus onafhankelijk van andere partijen - aanbieden, heeft u de zekerheid dat uw archief altijd professioneel en met de grootst mogelijke zorg wordt behandeld. Vertrouwt u ons uw archief toe, dan kunt u ervan op aan dat wij dit vertrouwen waarmaken. 

Quarantaineruimte

De quarantaine-ruimte in onze archiefbewaarplaats is speciaal gebouwd om nieuw archief te testen op ongedierte, schimmels en vochtgehalte. Mocht uw archief vervuild of nat blijken te, dan worden de documenten voor behandeling overgebracht naar onze calamiteitendienst. Wanneer dit niet het geval is, wordt uw archief voorbereid voor plaatsing in de archiefbewaarplaats. 

Uiteraard heeft de quarantaine-ruimte zijn eigen ingang, maar ook zijn eigen luchtbehandeling, om zo contaminatie met documenten in de archiefbewaarplaats te voorkomen. 

Bezoekersruimte/Leeskamers

Wilt u bij ons opgeslagen archiefstukken komen inzien! U bent van harte welkom in onze bezoekersruimte en de koffie en thee staan altijd klaar. Onze bezoekersruimte is geopend op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur. 

In de ruimte bent u van alle gemakken voorzien, denk aan WiFi, een beamer en kopieer- en scanapparatuur. Daarnaast zijn er in ons pand twee leeskamers waar bezoekers ongestoord, namelijk in een aparte ruimte, archiefstukken kunnen inkijken.

Menu
Home