Archiveren, digitaliseren, inventariseren, bewerken

KUNSTDEPOT

We hebben groot nieuws bij VADA! We presenteren met trots onze geavanceerde kunstopslagdienst, die zowel geconditioneerde ruimten voor waardevolle kunstobjecten als speciaal gebouwde depots voor grote kunstobjecten omvat.

Geconditioneerde Opslag met Precisie:

Onze geconditioneerde kunstdepots beschikken over hoogwaardige klimaatsystemen, waarbij temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit professioneel worden gemonitord om optimale omstandigheden voor kunstobjecten te waarborgen.

Professioneel Getraind Personeel:

Ons toegewijde personeel heeft de juiste opleidingen gevolgd om het beheer van kunstobjecten op professionele wijze te waarborgen.

Risicoanalyse en Zorgvuldige Verhuizing:

Voordat kunstobjecten door VADA worden verhuisd, voeren we een grondige risicoanalyse uit om ervoor te zorgen dat elk object met de grootste zorg wordt behandeld.

Digitale Archivering:

Conditierapporten, uitleenregistraties en andere waardevolle documentatie worden nauwkeurig bewaard in ons eigen Digitale Archief, waardoor je altijd toegang hebt tot essentiƫle informatie over je kunstwerken.

Veilig Bewaren van Grootsheid:

Speciaal gebouwde depots bieden een veilige thuishaven voor grote kunstobjecten zoals standbeelden en machines tegen uiterst competitieve tarieven.

Onze service

Opslag & Beheer

VADA biedt verschillende opslagmogelijkheden voor zowel dynamisch archief dat regelmatig wordt geraadpleegd als voor (semi-)statisch archief. Ook voor historische documenten en archieven met lange bewaartermijnen (langer dan twintig jaar) heeft VADA de perfecte oplossing.

Archiefbewaarplaats

Een Archiefbewaarplaats is bestemd voor de opslag van archief dat blijvend bewaard moet blijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan historisch archief van gemeenten, dat tot het cultureel erfgoed van ons land behoort. Zoals u zult begrijpen moet een archiefplaats voldoen aan de hoogste wettelijke eisen. VADA Archieven neemt deze taak zeer serieus. In onze archiefbewaarplaats zijn uw documenten dan ook beschermd tegen alle invloeden van buitenaf. Onder meer de temperatuur en het vocht worden accuraat geregeld en de toetredende lucht wordt gezuiverd van temperatuur- en luchtvochtigheidverschillen.

Digitaliseren

Met een eigen scanafdeling zijn wij in staat om uw fysieke documenten zeer snel digitaal beschikbaar te stellen. Dit wordt ook wel scanning on demand genoemd. En ook voor het digitaliseren van grote hoeveelheden documenten kunt u bij ons terecht.

Archiefdozen

Wanneer u uw archief goed wilt bewaren, zult u gebruik moeten maken van (zuurvrije) archiefdozen. Bij VADA kunt u terecht voor archiefdozen voor zowel vernietigbare als historische archieven. De dozen zijn allen zeer gebruiksvriendelijk en zijn daarnaast honderd procent recyclebaar. Uiteraard worden deze dozen ook gebruikt wanneer u besluit uw archief naar onze archiefbewaarplaats over te brengen.

Menu
Home